Misiunea

Scopul Clubului Alpin Roman – Sucursala Universitara Bucuresti este reprezentat de dezvoltarea, sustinerea, practicarea si promovarea oricaror forme recreative de activitati in natura. Se urmareste realizarea acestui obiectiv cu minimalizarea constienta a factorilor de risc si cu grija si respect pentru mediul inconjurator, fauna si flora precum si conservarea naturii.

In limita resurselor umane si financiare pe care le poseda, Clubul Alpin Roman isi propune urmatoarele obiective:

Obiectivele asociatiei

 1. Promovarea disciplinelor care duc la indeplinirea scopului asociatiei, atat la nivel national, cat si international, cum ar fi si fara a se limita la: alpinism (in conditii de vara si iarna, expeditionar pe muntii inalti sau în Carpati), escalada sportiva pe stânca si pe gheata, bouldering, drumetie, schi alpinism, schi în afara partiilor amenajate (de tura, freeride, schi- alpinism), cicloturism, ciclism montan, alergare montana, rafting, orientare turistica, parapanta, speologie, canioning si alte activitati montane, cu exceptia celor motorizate si cu impact negativ semnificativ asupra mediului.
 2. Crearea, marcarea si întretinerea de poteci turistice.
 3. Constructia de refugii si cabane alpine, administrarea si intretinerea acestora precum si a celor din patrimoniu in beneficiul iubitorilor muntelui.
 4. Amenajarea traseelor turistice dificile si periculoase.
 5. Deschiderea, repararea si reamenajarea traseelor de catarare.
 6. Educarea membrilor asociatiei inspre respectarea bunurilor publice, a faunei, florei, monumentelor naturii si parcurilor nationale.
 7. Actiuni de ecologizare a zonelor montane si de educare a tuturor categoriilor de cetateni ai Romaniei in vederea pastrarii nealterate a zonelor montane.
 8. Editarea si publicarea de documente audio-vizuale, buletine informative, reviste, harti, monografii, manuale, albume, alte materiale de informare si incurajarea artei cu tematica montana.
 9. Publicarea revistei oficiale a Clubului Alpin Român, revista ce constituie totodata si Buletinul informativ al asociatiei.
 10. Pregatirea prin scolarizare, cu respectarea legislatiei romane si a standardelor internationale UIAA, a ghizilor specializati in activitati montane recreative, precum si a instructorilor de alpinism si de alte activitati montane cu scop recreativ si sportiv.
 11. Infiintarea, cu respectarea legislatiei romane si a standardelor internationale UIAA,  a unui sistem de initiere si specializare in activitatile de la punctul 1.
 12. Promovarea masurilor de prevenire a accidentelor montane.
 13. Organizarea si participarea la cât mai multe si mai diverse actiuni precum: intruniri, simpozioane, cursuri, demonstratii, adunari generale, festivaluri, spectacole, concursuri, evenimente festive in domeniul turismului montan si altor sporturi montane.
 14. Incurajarea si sprijinirea sportivilor, membri ai Clubului Alpin Roman, in vederea participarii acestora la concursuri sportive organizate de cluburi si foruri nationale si internationale.
 15. Infiintarea, la nivel central cat si la nivelul sucursalelor si filialelor, de biblioteci si arhive foto,video, audio cu tematica montana.
 16. Organizarea si participarea la conferinte si intalniri nationale si internationale avand ca tematica muntele.
 17. Incheierea de protocoale cu entitati juridice si fizice abilitate in vederea obtinerii accesului membrilor Clubului Alpin Roman in zonele montane protejate.
 18. Initierea de programe educative si formative pentru tineret.
 19. Implicarea in managementul ariilor protejate, actiuni de protectia mediului si cercetare stiintifica.
 20. Infiintarea de entitati sportive, in vederea promovarii tuturor disciplinelor mentionate la punctul 1. 
 21. Pregatirea membrilor pentru intelegerea si gestionarea situatiilor de risc pe munte, iarna sau vara.  
 22. Organizarea, mijlocirea, promovarea si dezvoltarea schimburilor de experienta cu organizatii din alte tari;
 23. Promovarea intereselor Clubului Alpin Roman si ale asociatilor sai pe langa organele guvernamentale, ale administratiei de stat sau pe langa institutiile publice din Romania si din strainatate, interese legate de activitati care au ca finalitate realizarea scopului Clubului Alpin Român.
 24. Facilitarea accesului la programe de asistenta internationala in domeniul dezvoltarii culturale în Romania, protejarii si valorificarii valorilor ecologice;
 25. Cautarea, identificarea si atragerea de resurse financiare, materiale, umane si logistice în vederea sprijinirii obiectivelor Clubului Alpin Român.
 26. Asociatia poate desfasura orice alte activitati economice directe, daca acestea au caracter accesoriu si sunt in stransa legatura cu scopul principal al asociatiei
 27. Reprezentarea Romaniei pe plan international in domeniile specifice.